Διαφημιστική Διαφημιστική

2008
Τ16
BOUTIQUE COWORKING MEETINGS & EVENTS SPACE

BOUTIQUE COWORKING MEETINGS & EVENTS SPACE
Δίπλα στο μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, η attp ανακατασκεύασε ένα παλιό εργοστάσιο καλλυντικών, δημιουργώντας έναν χώρο συν-εργασίας, συναντήσεων και εκδηλώσεων πραγματικά ερωτεύσιμο. Ποιος ξέρει, το αποτέλεσμα μπορεί να μην οφείλεται μόνο στο δικό μας design, αλλά και στα καλλυντικά που πέρασαν τόσα χρόνια από πάνω του. Πρόκειται για την Τ16, το μοναδικό boutique co-working, meetings & events space της Αθήνας. Φυσικά, εδώ φιλοξενούνται τα γραφεία μας, όπως και πολλών άλλων εταιρειών και επαγγελματιών.

Concept κτηρίου, σχεδιασμός & διακόσμηση, Branding.

Concept & art direction: Θοδωρής Περδικάκης
Αρχιτέκτονες: Θωμάς Τσιρόπουλος, Βασίλης Σταυρόπουλος
Κατασκευή: Citicon

H T16 δημιουργήθηκε για όσους πιστεύουν ότι το περιβάλλον επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή και τη δουλειά των ανθρώπων. Είναι φτιαγμένη για να εκπλήσσει και να εμπνέει. Για να μην αφήνει το μάτι να χορτάσει και το μυαλό να νυστάξει. Γι’ αυτό, είναι γεμάτη ερεθίσματα. Κοιτάζοντας μέχρι το βάθος της, το μάτι βλέπει την κοιλιά ενός τεράστιου κήτους, που τα πλευρά του είναι τσιμεντένιες κολόνες και βαριά εργοστασιακά δοκάρια. Κι όταν το βλέμμα σηκωθεί προς το ψηλό ταβάνι πάνω από την είσοδο, μία στρογγυλή τομή σε όλα τα πατώματα το αφήνει να φτάσει ως τον τελευταίο όροφο.

Η T16 πάει με κουστούμι, πάει και με σαγιονάρες: Εδώ, η εργοστασιακή λιτότητα του industrial design συνδυάστηκε με την πολυτέλεια. Η λεία, αστραφτερή, διάφανη επιφάνεια του γυαλιού κόβει τον άγριο, ματ, αδιαπέραστο όγκο του μπετόν. Λεπτομέρειες από μαύρο μάρμαρο και corian κάνουν κόντρες με γυμνούς μεταλλικούς σωλήνες και εμφανείς καλωδιώσεις. Εμβληματικά έπιπλα design μεγάλων αρχιτεκτόνων περιμένουν με την αύρα των δημιουργών τους να υποδεχτούν τον επόμενο επισκέπτη. Ο Mies van der Rohe περιμένει από το 1929 αυτούς που θα καθίσουν στις «Barcelona», αφού δεν κάθισαν οι βασιλιάδες για τους οποίους τις σχεδίασε. Ο Gerrit Rietveld καθίζει τον Mondrian στην «Red and Blue Chair» από το 1917. Ο Eero Aarnio φουσκώνει τη φαντασία από το 1963 με την «Bubble Chair» και την «Ball Chair». Ο Philippe Starck εξαϋλώνει τις Louis XIV με τις «Louis Ghost».

Η T16 είναι η παιδικότητα που δεν χάνεται ποτέ: Οι εξώστες θυμίζουν πώς ήταν να κρύβεσαι στο πάνω κρεβάτι της κουκέτας ή στο σπιτάκι πάνω στο δέντρο. Το ποδοσφαιράκι, η μπασκέτα, το μπιλιάρδο ξεσηκώνουν για παιχνίδι. Τα ποδηλατάκια στην είσοδο προκαλούν για έξοδο και βόλτα στη γειτονιά.

Η T16 αγαπάει την πόλη όσο και τη φύση. Γι’ αυτό φέρνει το έξω, μέσα: Μία αληθινή ελιά, φυτεμένη στην εσωτερική Πλατεία της Ελιάς, φέρνει το μεσογειακό τοπίο μέσα στην αστική καθημερινότητα. Κι όπως μια βόλτα έξω στον δρόμο καταλήγει συνήθως σε ένα Café, έτσι γίνεται και στην T16. Στο βάθος περιμένει ένα φιλόξενο Café, για γνωριμίες, συναντήσεις, φαγητό, χαλάρωση. Όσο για εκείνους που θέλουν να αισθάνονται κυριολεκτικά στην κορυφή, υπάρχει η μεγάλη ταράτσα με το Penthouse. Εκεί, προσγειώθηκε πρόσφατα το Stellar. To pop-up diner και θερινό σινεμά που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι καταξιωμένοι chef Πάνος Ιωαννίδης και Γιάννης Μαρκαδάκης, συνδυάζοντας gourmet street food και cocktails με κλασικά αριστουργήματα του κινηματογράφου.

Share

Ρυθμίστε τις επιλογές των cookies